joi, 2 decembrie 2010

Corectarea fetei! Conturare si iluminare

Vedem pe internet tot felul de metode de conturare (tutoriale pe youtube), toate avand acelasi principiu si aceleasi zone de conturare.Insa cateodata excesul de zel ne poate facem sa corectam fata cand nu este necesar sau sa o corectam in mod gresit.De aceea voi explica cum, cand, cu ce si de ce sa corectam fata.
De ce am contura fata?Conturarea si iluminarea fetei ne poate ajuta sa ne sculptam fata si sa parem mai slabute, mai tinere si mai fresh.Pe scurt, ne dorim sa punem in evidenta trasaturile frumoase si sa conturam zonele care nu sunt tocmai cum ne-am dori.

Corectia fetei se poate face utilizand fie pudra bronzanta, fie fondul de ten stick.Eu prefer fondul de ten stick dupa metoda lui Kevyn Aucoin.Fondul de ten stick de culoare inchisa se estompeaza foarte bine si da un aspect foarte natural.

Corectia fetei nu se face oricand. De aceea trebuie retinut ca trebuie sa o facem numai in cazul unui machiaj pe care il vom purta in lumina artificiala si nu naturala caci in cazul luminii naturale se va vedea ca o masca si e ultimul lucru pe care ni-l dorim....

O gresala frecventa pe care multe fete o fac este conturarea fetei in acelasi mod pentru orice forma a fetei.
O fata oval-alungita trebuie conturata altfel decat o fata rotunda.In cazul fetei rotunde ne dorim sa alungim fata iar in cazul fetei oval-alungite ne dorim sa o scurtam un pic.Mai jos sunt exemplele corecte pentru conturarea fetei in functie de forma sa.
Daca avem o fata mai grasuta sau unde nu se distinge foarte bine structura ei osoasa putem sa corectam.Ne trebuie doar conturare si iluminare.Exemplu: daca ne dorim pometi mai accentuati trebuie sa iluminam pe volumul de sub ochi, exact pe osul pometelui .
Exemple de conturare si iluminare pentru fiecare forma de fata:

1.Fata in forma de diamant

2.Fata in forma de inima
3.Fata in forma alungita

 4.Fata in forma ovala-formatul perfect care nu necesita conturare
 5.Fata in forma patrata
 6.Fata rotunda
 7.Fata triunghiulara


Cea mai importanta parte a acestui procedeu este ESTOMPAREA.Nu trebuie sa vedem pe fata linii ascutite ci trebuie sa avem o trecere lina de la inchis la deschis, o trecere imperceptibila.

In aceasta imagine este folosita tehnica pe care o folosea si Kevyn Aucoin.Partea inchisa este fondul de ten inchis de tip stick.Asa ar trebui sa fie o corectare completa pentru un machiaj pentru o sedinta foto de exemplu.
Pasii sunt urmatorii: Se aplica fondul de ten in nuanta noastra naturala.Apoi se contureaza cu fond de ten stick, culoare mai inchisa, in modelul de mai sus, apoi se estompeaza foarte bine.
Se aplica culoarea deschisa sau highlighter-ul care poate fi un fond de ten intr-o nuanta mai deschisa sau o pudra iluminatoare.Dupa ce am facut estomparea, daca am folosit produse cremoase, putem aplica un fond de ten translucid cu o textura foarte lejera, in scopul de a acoperi orice diferente vizibile de culoare.Apoi fixam cu o pudra translucida.Aceasta este o tehnica profesionala si nu e necesar sa o folosim mereu.

Va voi spune ce poate face orice femeie incat sa nu aiba un milion de produse pe fata.Va trebuie un fond de ten in nuanta voastra, o pudra bronzanta si una iluminatoare.Procedeul este similar cu cel profesional descris mai sus.Aplicam fondul de ten, apoi pudra bronzanta in zonele in care avem nevoie de conturare si un highlighter in zonele pe care le vrem evidentiate.Mai simplu asa, nu?


Stay beautiful!Sper sa va foloseasca acest articol.Daca vi s-a parut util, dati un comment!

joi, 18 noiembrie 2010

Remediu rapid pentru tenul obosit!

Ai fost in club si ai o intalnire a doua zi, ai invatat o noapte intreaga pentru un examen sau pur si simplu nu prea ti-ai facut somnul de frumusete in ultima vreme, tenul tau devine tern...
De aceea ca sa fii  fresh, demachiaza-te cu un demachiant hidratant, si clateste-te cu APA MINERALA.Cu cat e mai carbogazoasa cu atat e mai bine. Vei vedea ca tenul parca revine la viata, bulele din apa pun circulatia sangelui in miscare.Tenul o sa fie oxigenat si luminos. Poti aplica si o crema hidratanta ca sa potentezi rezultatul.

Stay beautiful!

joi, 11 noiembrie 2010

Sa invatam sa citim etichetele!

Scriu acest articol pentru ca mult timp am cumparat produse cosmetice numai pentru ca li se facea reclama.Cand am ajuns sa le folosesc mi-am dat seama ca numai reclama era de ele.M-am hotarat sa nu mai cumpar orbeste.
Cand am in minte un produs cosmetic il caut repede pe makeupalley.com.Acest site va va furniza opiniile persoanelor care au folosit produsul.Veti mai afla ce nota primeste produsul si proportia in care acesta ar fi cumparat a doua oara.
Daca nu gasesc acolo review-ul, dau un search pe google cu numele produsului si langa, cuvantul "forum".Acolo sunt alte pareri ale consumatorilor respectivului produs.ATENTIE insa, sunt multe pareri din partea unor persoane care lucreaza la compania producatoare, de exemplu.De cele mai multe ori ne putem da usor seama daca este o parere in cunostiinta de cauza sau este o reclama mascata.
Un forum foarte interesant este softpedia.Acolo exista o persoana (Khmerul) care este specializata in compozitiile chimice ale produselor cosmetice.Daca ii veti trimite ingredientele unui produs va va spune daca produsul are vreo calitate sau nu, ba chiar va poate spune ce produs este si daca este sau nu "frectie la picior de lemn".
De exemplu, atunci cand citim o eticheta de toner si nu stim daca are sau nu alcool, ne uitam sa vedem daca vreun cuvant are terminatia "ol".Exemplu: etanol, alcool, etc.
Daca nu vrem ca un produs sa contina silicon, citim ingredientele si excludem produsele care au in compozitie cuvinte cu terminatia "one".Exemplu: dimeticone, silicone.
Pentru ca un produs, care are pretentia de a avea extracte de plante, sa fie folositor, trebuie ca acele nume de plante sa fie in primele pozitii in lista ingredientelor.Cu cat sunt mai la sfarsitul listei, cu atat proportia lor este mai mica, deci mai nefolositoare.
ATENTIE la etichetele selective, adica acele etichete care precizeaza doar ingredientele naturale ale produsului.Trebuie sa ne uitam la lista intreaga cu ingrediente.

Daca va intereseaza sa fiti informate despre ceea ce cumparati dati un click si pe acest link, aici sunt o multime de informatii interesante si foarte folositoare despre produsele pe care le cumparam.Aici veti gasi si informatii despre vestitii parabeni.Sunt informatii complete si usor de inteles si retinut.
http://sideris.ro/blog/category/frumusete-bio-organica/ingredientele-cosmetice-sub-lupa/page/2/

Stay beautiful! Hai sa fim informate!

miercuri, 10 noiembrie 2010

O vizita la un specialist in nutritie...

In urma cu 2 luni am participat la targul de cosmetice de la Romexpo.Acolo m-am intalnit cu o doamna care mi-a dat un cupon pentru o evaluare nutritionala si corporala gratuita.
Cum sunt preocupata de felul in care arat si mai ales de greutatea mea am zis sa ma duc pentru ca aveam niste timp de omorat.
Am ajuns la cabinetul doamnei care ma astepta, m-a primit foarte calduros si am inceput sa vorbim despre obiceiurile mele alimentare.Apoi am facut un test cu un aparat special care masoara procentul de grasime din corp, determina metabolismul bazal (mai exact cate calorii ardem in stare de repaus), necesarul zilnic de proteine si am inceput sa discutam pe aceste rezultate.
Desi stiam ca IMC-ul meu (indicele de masa corporal) este unul mic (18,5) deci nu sunt o persoana grasa, am avut surpriza neplacuta sa descopar ca procentul de grasime din corp era mult peste limitele normale mai exact sunt o grasuta intr-un corp de slaba.Este foarte important sa stim acest lucru ca sa putem corecta.Doamna Florenta mi-a spus cum sa corectez si am aflat foarte multe lucruri interesante (se pare ca nu ard multe calorii ci intr-un ritm mediu).
Recomand aceasta analiza pentru ca asa putem sti exact ce sa mancam si cat sa mancam si ce anume este gresit in rutina noastra alimentara si putem sa ne stabilim necesarul zilnic de calorii ca sa nu ne ingrasam.Per total a fost o analiza foarte folositoare din punctul meu de vedere.
Daca doriti si voi sa participati la o astfel de analiza, dati un semn.
Stay beautiful!

sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Tratamente naturiste (testate) impotriva caderii parului (part 1-tincturi)

M-am gandit sa scriu acest articol pentru ca m-am confruntat cu aceasta problema, am prietene care au si ele aceasta problema.Ideea e ca persoanele care au scapat de aceste "chinuri" nu prea spun cum au reusit sa o faca.Eu insa voi insira aici toata munca mea de "research" si tot ce am auzit eu de la prietenele mele, persoane avizate, chiar si doctorul dermatolog Nedelcu Ioan.Imi doresc foarte mult sa va ajute aceasta incercare a mea de a aduce cat mai multe "necunoscute" la lumina in ceea ce priveste caderea parului.

Nu voi incepe cu ciclul de viata al parului, cauze ale caderii parului, etc. Pentru asta un search pe google este arhisuficient.

Este o tristete pentru o femeie sa vada in cada zeci de fire de par. Podoaba capilara este foarte importanta pentru o femeie.Tin minte ca aveam o perioada in care dupa ce aplicam balsamul pe par , imi cadeau foarte multe fire si ma demoralizau groaznic. De aceea m-am dus la unul din cei mai buni dermatologi din Romania, dati un search dupa numele Nedelcu si veti vedea ce reputatie buna are...Vizita mea la doctor a durat 10 minute caci domnul doctor avea multe programari...In sfarsit mi-a dat o cura de vitamine si un sampon foarte scump din gama lui de cosmetice (a lot of bullshit).Nu m-a ajutat cu nimic.

Ceea ce m-a ajutat pe mine foarte mult a fost cura cu Zinkit (pastile efervescente de Zinc) si antioxidanti. In acest timp m-am spalat si cu un sampon BIO fara SLS(Sodium Laureth/Lauryl Sulfate)-acest detergent cu un grad de iritabilitate a scalpului de 100%.De atunci ma documentez continuu in ceea ce priveste tratamentele de par.

Cel mai mult ajuta tratamentele de par naturiste, acele masti sau tincturi, carora nu prea le dam importanta.Preferam un tratament profesional de la Joico sau Tigi sau Kerastase iar cand citim eticheta ni se impleticeste limba  pentru ca sunt numai chimicale.Nu zic ca nu au efecte pe termen scurt dar dupa ce nu le mai folosim sansele sunt ca parul sa arate mai rau ca inainte.

Urmatoarele tincturi sunt foarte bune impotriva caderii parului.
Tinctura de mesteacan Se recomanda frectionarea usoara a radacinii parului, cu un amestec de tinctura de mesteacan si tinctura de ardei iute, in proportii egale. 
Tinctura de urzica Se frectioneaza radacina parului cu o combinatie in proportii egale de tincturi de urzica si tinctura de ardei iute. 
Tinctura de usturoi Se foloseste de 1-2 ori/saptamana, prin frectionarea radacinii firului de par. De asemenea, se recomanda folosirea unui sampon natural obtinut din combinarea a doua galbenusuri de ou cu doua linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului prezentate anterior (urzica, brusture, ardei iute, mesteacan, in proportii egale) si 4 linguri de apa, urmata de o amestecare energica. Samponarile cu ou si tincturi se fac in mod obisnuit, inlocuind samponul sintetic, de 1, 2, 3 ori pe saptamana, in functie de necesitati (lungimea parului, poluarea aerului, etc)
Si tinctura de lavanda este de asemenea foarte buna in stoparea caderii parului.


Nu pierdeti partea a doua!Stay beautiful!

marți, 2 noiembrie 2010

Update!Va rog cititi...

Dragele mele,
scuzati lipsa post-urilor "make-up related"  insa am o veste mare! Imi voi lua diploma de make-up artist!!!Asta dupa ce voi absolvi cursurile academiei de machiaj.Imi doream foarte mult sa am si aceasta calificare caci ma va ajuta foarte mult in ceea ce deja fac.Numai pasiunea si indemanarea in ale machiajului nu imi dadeau siguranta de care aveam nevoie asa ca m-am gandit sa imi iau si diploma.Lunile Noiembrie si Decembrie vor fi pline de make-up master classes cu o campioana mondiala in machiaj.
Am sa va tin la curent cu progresul meu si intre timp am sa scriu si articole de beauty.Am o gramada de subiecte interesante pe care vreau sa le impartasesc cu voi.Plus ca o sa acumulez si mai multe cunostiinte in urmatoarea luna.

Urmeaza sa scriu un articol despre tratamente naturiste impotriva caderii parului si alte tratamente pentru regenerare plus un articol despre anticearcan, asa ca pana atunci : Stay beautiful!

Daca doriti sa-mi fiti model pentru machiajele pe care le voi realiza in cadrul cursurilor, nu ezitati sa-mi scrieti.

marți, 26 octombrie 2010

Tip of the day!Buze crapate

M-am gandit sa fac o sectiune in care sa discut despre mici trucuri pentru sezonul rece.Astazi voi discuta despre un remediu eficient pentru buze crapate.

Se ia o lingurita de miere (de preferinta usor zaharisita) si se da pe buze ca si cand ar fi un gloss.Se sta 2 minute cu ea pe buze si apoi se ia periuta de dinti si se maseaza incet.Dupa asta clatim si dam cu un strugurel bun sau cu putin ulei de argan/masline/samburi de strugure.Astfel scapam de cojite si hidratam buzele.

Stay beautiful!

luni, 25 octombrie 2010

Alegerea fondului de ten!

Dupa ce am vorbit despre importanta bazei de machiaj si a pregatirii tenului, a venit momentul sa vorbim despre fondul de ten.
Alegerea fondului de ten a devenit un chin pentru multe fete si femei care cer sfaturi "beauty adviser-itelor" care de cele mai multe ori dau sfaturi proaste doar ca sa scape mai repede de cliente.Nu ascultati sfaturile lor orbeste pentru ca de obicei, in magazin, o nuanta poate parea perfecta iar a doua zi puteti sa va dati seama ca e mult mai inchisa sau mai deschisa decat nuanta voastra.Deoarece nu avem politici de returnare, ramanem cu produsul respectiv si ne chinuim sa il adaptam tenului nostru.

La ce sa ne gandim inainte sa alegem fondul  de ten:
1.In primul rand, la ce ne dorim sa obtinem prin folosirea lui: un ten fara imperfectiuni, un ten luminos, un mijloc de protectie impotriva agresiunilor mediului (praf, soare, microbi)
2.Ce tip de ten avem, de aici vom alege si textura potrivita tenului nostru
3.Dorim ceva cu acoperire medie/mare, ceva translucid?
4.Ce buget avem?
5.M-am informat despre ultimele noutati in domeniu (Fonduri de ten detoxifiante, fdt minerale, fdt HD etc) ?

ATENTIE la tonurile pielii, daca avem un ten care da spre roz sau spre galben.Daca avem un ten intr-o nuanta rosé atunci este indicat sa folosim un fdt care sa fie spre roz si nu spre galben-portocaliu.
            Daca ne-am gandit la toate astea vom avea o idee clara despre ce anume ne dorim de la un fond de ten si vom  pleca in cautarea lui si aici, SURPRIZA, cu o cutiutza de mostra pt a-l putea folosi cateva zile la rand sa vedem cat de bun este in realitate.Chiar daca "tanti" de la stand se uita ciudat, turnati 2 pompite de fond de ten in borcanase.E dreptul nostru si e timpul sa fim niste cumparatori avizati.In lumea civilizata asa se intampla.Nu va incredeti in mostrele de fdt primite la reviste, acestea au de cele mai multe ori texturi mai bune decat fondurile de ten respective…Fondurile de ten se probeaza in zona mandibulei numai la lumina naturala si se lasa acolo vreo doua ore pana sa faceti alegerea.
De ce? Pentru ca fondurile de ten contin pudra, iar aceasta in contact cu pielea vor oxida dupa un timp si se vor inchide la culoare.Atunci nuanta aleasa va fi mai inchisa decat la aplicare.

Acestea fiind spuse sa trecem la analiza nevoilor si a dorintelor noastre in materie de fond de ten:

A.Tenul gras-un ten gras are nevoie de ceva noncomedogen care sa aiba un "finish" matifiant, sa fie "oil-free".Nu as merge pe fondurile de ten minerale daca aveti imperfectiuni decat daca sunteti experte in citirea etichetei cu ingrediente.Bismuth Oxichloride e unul din ingredientii care favorizeaza aparitia cosurilor.Nu voi intra in detalii vis-à-vis de aceste ingrediente caci sunt destule.
Pentru un ten gras cu imperfectiuni, as alege o acoperire medie spre full.Si as lua si  pudra aferenta daca suferim de luciu excesiv al tenului.
Imi place mult sa lucrez cu Revlon Colorstay pentru ten gras.Are o acoperire medie/full, e noncomedogen, dureaza mult, are un finish matifiant.E la un pret mediu (sa zicem acceptabil) si se gaseste in multe locuri.In aceasta categorie as mai incadra un tip de fond de ten: fondul de ten spuma, imi place cel de la L'oreal, Mattmorphose.ATENTIE! Toamna asta sunt reduceri de 20% sau 10 Ron la fdt L'Oreal.Nu ma omor dupa ele dar fondul asta de ten imi place.

B.Tenul uscat-tenului uscat i se potrivesc foarte bine texturile lichide, mai nutritive.Daca nu exista imperfectiuni notabile de ce sa nu folosim o crema hidratanta colorata pentru machiajul de zi cu zi.Face si bine tenului daca este aleasa corespunzator, protejeaza si de radiatiile solare daca are FPS, ne scuteste si de niste bani dati in plus pe baza  de machiaj.O buna crema colorata este cea de la Clinique.
Perfecta pentru uniformizarea tenului, da senzatia de luminozitate si hidratare.O alta varianta buna ar fi crema de la Laura Mercier dar aceasta este si scumpa si nici nu se gaseste la noi, de aceea nu voi vorbi de ea.Imi mai place si Affinitone Mineral.Da un aspect luminos si natural si este la un pret foarte bun.


Nu voi comenta fondurile de ten pentru tenuri mixte caci aici e discutabil, daca e mixt spre gras as alege ceva cu textura mata cel mixt spre uscat o textura fluida (as alege un Teint Idole Silky Matt-Lancome).


Am insirat toate informatiile astea si acum am sa va spun un crez de-al meu apropos de fonduri de ten.Eu prefer sa strang bani si sa achizitionez un fond de ten mai scump, de genul Diorskin, Lancome-Teint Idole, Chanel Vitalumiere(acoperire medie luminoasa)/Mattlumiere(acoperire medie mata) sau Estee Lauder Doublewear(acoperire full) pentru ca intr-adevar sunt mai bune, pe incercate.Nu se strang in pliuri, sunt rezistente la transfer, unelesunt si waterproof, sunt altceva si nu testeaza pe animale.Conteaza si asta din punctul meu de vedere.



 Nu zic ca nu folosesc si Maybelline sau La Roche Posay (un fond de ten corector cu acoperire full pentru tenuri grase).

 
Asadar cam atat momentan despre alegerea fondului de ten.Choose wisely!

In urmatorul post voi vorbi despre aplicarea in sine a fondului de ten si despre fondurile de ten HD.

sâmbătă, 23 octombrie 2010

Despre pregatirea tenului inainte de fondul de ten

ATENTIE! A se citi acest articol daca sunteti adeptele tenului perfect cu aspect natural si nu de "MASCA".
Voi incepe prin a spune ca primii pasi pentru un ten frumos, luminos si fara imperfectiuni sunt: alimentatia sanatoasa si hidratarea.

Alimentatia sanatoasa joaca un rol crucial in sanatatea pielii noastre.Nu voi incepe sa descriu ce sa mancati si ce sa nu pentru ca nu este cazul, INSA, atentie mare la urmatoarele alimente care "incarca tenul": alimente ce contin zahar (inamicul nr. 1 al tenului) si aici includ urmatoarele alimente/bauturi-sucurile carbogazoase, ciocolata (No-No pt tenul gras cu predispozitie spre acnee), cafelele (preferata mea-caffe latte :( ), tortulete si alte alimente ce contin zahar si cacao.

Mancarurile grase si greu digerabile au un rol in "incarcarea" tenului. Ar fi de evitat carnea de porc in exces.

Lactatele in exces, mai ales cele cu multa grasime nu prea fac bine la ten.Cautati ceva cu 2% grasime ;)

Hidratarea tenului nu tine numai de cremele hidratante din comert ci tine in primul rand de bautul apei.Pentru unii e destul de greu sa bea 2 litri de apa zilnic dar daca tinem la ten trebuie sa o facem.Eu pentru hidratarea tenului si a zonei sensibile de sub ochi folosesc uleiul de argan care chiar este o "minune" a naturii si ma fortez sa beau cat de multa apa pot.

Suplimente alimentare (vitamine) care functioneaza impotriva acneei si a comedoaneler: zincul (Zinkit-recomandat de doctorii dermatologi), vitamina E si A (as sugera capsule cu ulei de Borago ca sa fie cat mai natural).

Sa trecem la lucruri mai de interes (desi prima parte ar trebui sa fie cea mai importanta)!

Cand dorim un machiaj perfect nu trebuie sa uitam ca tenul trebuie sa fie curat (altfel riscam sa tinem microbii sub fondul de ten si acestia sa prolifereze ducand la urmari neplacute-cosuri, puncte negre...), pentru tenurile lipsite de luminozitate eu aplic un toner special pentru problema asta (folosesc Decoction Tonique Vegetale de la Vegeticals dar sunt multe altele care functioneaza bine).Apoi aplic o crema hidratanta sau un gel dupa caz.Aici e discutabil, se folosesc texturi lejere pentru tenurile mai grase si texturi mai cremoase pentru cele uscate.Nu uitam crema cu factor de protectie care poate fi data peste crema hidratanta si in unele cazuri si peste fondul de ten(discutabil-depinde ce textura are crema de protectie).

Am putea sa ne oprim aici si sa sarim peste baza de machiaj profesionala si sa aplicam direct fondul de ten insa voi discuta un pic despre baza de machiaj.

Folosim baza de machiaj (si neaparat o lasam sa se usuce inainte sa aplicam fondul de ten) daca dorim sa avem un machiaj impecabil care sa dureze ore in sir fara sa se adune in pliuri sau sa se stearga.Eu una folosesc o baza cu silicon de la Sephora, e cea mai potrivita ca textura si e incercata si para incercata pe multe cliente.Acum exista multe astfel de baze dar sunt mai scumpe si unele nu se gasesc la noi.(Alte exemple de baze de machiaj: de la Lancome, de la Estee Lauder, una super buna de la Smashbox si una bunuta de la Benefit).

Baza de machiaj de la Sephora:
Baza de machiaj Lancome:


Exista multe benficii in utilizarea unei baze de machiaj, printre acestea enumar: prelungirea rezistentei machiajului, reduce roseata si micile inflamatii, reduce luciul tenului in zona T (in cazul in care aveti tenul gras), ideala pt tenurile mature deoarece actioneaza ca un wrinkle filler.

ATENTIE!Nu recomand o baza cu FPS daca intentionati sa faceti poze...Aici ar intra si renuntarea la crema cu FPS in cazul in care faceti fotografii iar petrecerea/evenimentul la care mergeti e noaptea.
Cam asta despre pregatirea terenului pentru ce urmeaza, in partea a doua discutam despre fonduri de ten cu exemple si ustensile de aplicare pentru obtinerea "finish-ului" dorit.



Stay Beautiful!