joi, 11 noiembrie 2010

Sa invatam sa citim etichetele!

Scriu acest articol pentru ca mult timp am cumparat produse cosmetice numai pentru ca li se facea reclama.Cand am ajuns sa le folosesc mi-am dat seama ca numai reclama era de ele.M-am hotarat sa nu mai cumpar orbeste.
Cand am in minte un produs cosmetic il caut repede pe makeupalley.com.Acest site va va furniza opiniile persoanelor care au folosit produsul.Veti mai afla ce nota primeste produsul si proportia in care acesta ar fi cumparat a doua oara.
Daca nu gasesc acolo review-ul, dau un search pe google cu numele produsului si langa, cuvantul "forum".Acolo sunt alte pareri ale consumatorilor respectivului produs.ATENTIE insa, sunt multe pareri din partea unor persoane care lucreaza la compania producatoare, de exemplu.De cele mai multe ori ne putem da usor seama daca este o parere in cunostiinta de cauza sau este o reclama mascata.
Un forum foarte interesant este softpedia.Acolo exista o persoana (Khmerul) care este specializata in compozitiile chimice ale produselor cosmetice.Daca ii veti trimite ingredientele unui produs va va spune daca produsul are vreo calitate sau nu, ba chiar va poate spune ce produs este si daca este sau nu "frectie la picior de lemn".
De exemplu, atunci cand citim o eticheta de toner si nu stim daca are sau nu alcool, ne uitam sa vedem daca vreun cuvant are terminatia "ol".Exemplu: etanol, alcool, etc.
Daca nu vrem ca un produs sa contina silicon, citim ingredientele si excludem produsele care au in compozitie cuvinte cu terminatia "one".Exemplu: dimeticone, silicone.
Pentru ca un produs, care are pretentia de a avea extracte de plante, sa fie folositor, trebuie ca acele nume de plante sa fie in primele pozitii in lista ingredientelor.Cu cat sunt mai la sfarsitul listei, cu atat proportia lor este mai mica, deci mai nefolositoare.
ATENTIE la etichetele selective, adica acele etichete care precizeaza doar ingredientele naturale ale produsului.Trebuie sa ne uitam la lista intreaga cu ingrediente.

Daca va intereseaza sa fiti informate despre ceea ce cumparati dati un click si pe acest link, aici sunt o multime de informatii interesante si foarte folositoare despre produsele pe care le cumparam.Aici veti gasi si informatii despre vestitii parabeni.Sunt informatii complete si usor de inteles si retinut.
http://sideris.ro/blog/category/frumusete-bio-organica/ingredientele-cosmetice-sub-lupa/page/2/

Stay beautiful! Hai sa fim informate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu