Urmariti prin E-mail!

joi, 2 decembrie 2010

Corectarea fetei! Conturare si iluminare

Vedem pe internet tot felul de metode de conturare (tutoriale pe youtube), toate avand acelasi principiu si aceleasi zone de conturare.Insa cateodata excesul de zel ne poate facem sa corectam fata cand nu este necesar sau sa o corectam in mod gresit.De aceea voi explica cum, cand, cu ce si de ce sa corectam fata.
De ce am contura fata?Conturarea si iluminarea fetei ne poate ajuta sa ne sculptam fata si sa parem mai slabute, mai tinere si mai fresh.Pe scurt, ne dorim sa punem in evidenta trasaturile frumoase si sa conturam zonele care nu sunt tocmai cum ne-am dori.

Corectia fetei se poate face utilizand fie pudra bronzanta, fie fondul de ten stick.Eu prefer fondul de ten stick dupa metoda lui Kevyn Aucoin.Fondul de ten stick de culoare inchisa se estompeaza foarte bine si da un aspect foarte natural.

Corectia fetei nu se face oricand. De aceea trebuie retinut ca trebuie sa o facem numai in cazul unui machiaj pe care il vom purta in lumina artificiala si nu naturala caci in cazul luminii naturale se va vedea ca o masca si e ultimul lucru pe care ni-l dorim....

O gresala frecventa pe care multe fete o fac este conturarea fetei in acelasi mod pentru orice forma a fetei.
O fata oval-alungita trebuie conturata altfel decat o fata rotunda.In cazul fetei rotunde ne dorim sa alungim fata iar in cazul fetei oval-alungite ne dorim sa o scurtam un pic.Mai jos sunt exemplele corecte pentru conturarea fetei in functie de forma sa.
Daca avem o fata mai grasuta sau unde nu se distinge foarte bine structura ei osoasa putem sa corectam.Ne trebuie doar conturare si iluminare.Exemplu: daca ne dorim pometi mai accentuati trebuie sa iluminam pe volumul de sub ochi, exact pe osul pometelui .
Exemple de conturare si iluminare pentru fiecare forma de fata:

1.Fata in forma de diamant

2.Fata in forma de inima
3.Fata in forma alungita

 4.Fata in forma ovala-formatul perfect care nu necesita conturare
 5.Fata in forma patrata
 6.Fata rotunda
 7.Fata triunghiulara


Cea mai importanta parte a acestui procedeu este ESTOMPAREA.Nu trebuie sa vedem pe fata linii ascutite ci trebuie sa avem o trecere lina de la inchis la deschis, o trecere imperceptibila.

In aceasta imagine este folosita tehnica pe care o folosea si Kevyn Aucoin.Partea inchisa este fondul de ten inchis de tip stick.Asa ar trebui sa fie o corectare completa pentru un machiaj pentru o sedinta foto de exemplu.
Pasii sunt urmatorii: Se aplica fondul de ten in nuanta noastra naturala.Apoi se contureaza cu fond de ten stick, culoare mai inchisa, in modelul de mai sus, apoi se estompeaza foarte bine.
Se aplica culoarea deschisa sau highlighter-ul care poate fi un fond de ten intr-o nuanta mai deschisa sau o pudra iluminatoare.Dupa ce am facut estomparea, daca am folosit produse cremoase, putem aplica un fond de ten translucid cu o textura foarte lejera, in scopul de a acoperi orice diferente vizibile de culoare.Apoi fixam cu o pudra translucida.Aceasta este o tehnica profesionala si nu e necesar sa o folosim mereu.

Va voi spune ce poate face orice femeie incat sa nu aiba un milion de produse pe fata.Va trebuie un fond de ten in nuanta voastra, o pudra bronzanta si una iluminatoare.Procedeul este similar cu cel profesional descris mai sus.Aplicam fondul de ten, apoi pudra bronzanta in zonele in care avem nevoie de conturare si un highlighter in zonele pe care le vrem evidentiate.Mai simplu asa, nu?


Stay beautiful!Sper sa va foloseasca acest articol.Daca vi s-a parut util, dati un comment!

3 comentarii: