luni, 31 ianuarie 2011

Cum sa ne alegem blush-ul

Dragele mele, acum ca v-ati mai inmultit, am sa ma dedic scrierii unei rubrici de machiaj in fiecare marti. Le multumesc celor care citesc acest blog si ma incurajeaza.
Astazi o sa incep cu alegerea blush-ului in functie de mai multi factori precum: nuanta pielii, tipul pielii, textura blush-ului, cam tot ceea ce trebuie sa stiti despre blush!

Blush-ul este unul din produsele mele de machiaj preferate,  ma invioreaza si ma face sa par odihnita si fresh.Din punctul meu de vedere blush-ul este un "must" atunci cand va machiati.

Desi alegerea blush-ului este o chestiune subiectiva trebuie totusi sa ne ghidam dupa nuanta tenului si mai ales sa adaptam nuanta blush-ului dupa culorile cu care ne fardam ochii dar sa facem o legatura si cu nuanta rujului . Daca folosim nuante reci la ochi ar trebui sa folosim un blush roz si daca ne fardam in nuante calde trebuie sa folosim un blush piersiciu...

Cum sa determinam nuanta tenului?Aici recomand 3 metode foarte usoare si practice..Uitati-va la venele de la incheieturi, daca sunt spre verde aveti tenul in nuante calde iar daca bat spre albastru aveti un ten pe nuante reci.
2.Ganditi-va cum reactioneaza pielea voastra la soare.Daca tindeti sa va bronzati uniform aveti o nuanta a tenului calda daca va ardeti este un ten rece.
3.Testul metalelor pretioase.Daca va sta bine cu aur aveti tenul in nuante calde daca va prinde argintul tenul este in nuante reci.

Si-acum daca am determinat cu nuantele tenului sa trecem la treaba!

Tenuri "calde"-Pentru tenurile calde este recomandat sa cumparati blush-uri in care sa aiba galben in ele: piersiciu, corail, terracotta.

Tenuri "reci"-Este recomandat sa folositi culori care au albastru in ele, precum: roz, zmeuriu, grena.


Asta nu inseamna ca nu puteti folosi un blush roz daca aveti tenul in nuante calde...Nu trebuie sa luam char "ad literam" teoria.Trebuie sa testam blush-ul pe noi si sa vedem daca ne avantajeaza sau nu.

Sa studiem un pic diferite texturi de blush:
Blush-ul sub forma de pudra este ideal pentru toate tipurile te ten, pentru tenul gras si pentru cele care doresc o culoare de lunga durata. Cum il aplici? Iei o pensula din par natural, foarte fluffy, si aplici pe pometi (dupa ce ai scuturat-o in prealabil de excesul de produs) printr-o miscare circulara.Pentru tenurile grase este bine sa folosim o pudra inaintea aplicarii acestui tip de blush
Blush-ul crema-este recomandat pentru tenurile uscate sau mature intrucat nu se estompeaza foarte bine pe tenul gras. E bine sa aplici acest produs cu degetele dar merge si cu o pensula cu peri sintetici. Peste acest tip de blush putem sa punem putin blush pudra pentru un plus de culoare si rezistenta,
Blush-ul lichid sau gel este greu de aplicat pe tenul uscat. Este greu de aplicat in general pentru ca se usuca foarte repede si trebuie sa fii rapida ca sa il estompezi. Il recomand in cazul in care nu vreti sa retusati machiajul pentru ca aceasta textura este foarte rezistenta. Mare grija cu aplicarea acestui tip de blush pentru ca el poate parea foarte incarcat pe fata asa ca: less is more.Se aplica numai cu degetele.Nu puneti niciodata pudra peste acest tip de blush, lasa urme...Inca un mic sfat, hidratati-va tenul inainte sau folositi un primer pentru a facilita aplicarea.

Cateva exemple de culori de blush bine alese!




Si nu puteau sa lipseasca preferatele mele: Monica Belucci si Catherine Zeta Jones!!!



Think beautiful!
Comentati si puneti intrebari daca va place articolul ! Pupici.Think Beautiful!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu