Urmariti prin E-mail!

joi, 24 februarie 2011

Totul despre conturarea buzelor!

In primul rand trebuie sa imi cer scuze pentru lunga mea absenta de pe blog. Am avut multe pe cap dar acum sunt din nou libera si ma pot concentra asupra postarilor saptamanale.

Azi voi discuta despre conturul buzelor. Nu sunt adepta conturului exagerat, la 5 mm de conturul natural al buzelor insa, de cele mai multe ori conturarea buzelor este obligatorie si poate constitui un real ajutor in corectarea buzelor.


Conturarea buzelor este obligatorie atunci cand folosim rujul rosu!!! Asigura o aplicare a rujului fara imperfectiuni dar si faciliteaza aplicarea intrucat trebuie sa ne incadram in acel contur.

In primul rand, inaintea folosirii unui creion contur de buze trebuie sa ne asiguram ca am aplicat un strugurel care va face aplicarea creionului mai usoara.ATENTIE, nu folositi un strugurel prea gras sau uleios! Vrem doar sa hranim buzele.

Cele 2 nuante de contur de buze pe care ar trebui sa le avem in trusa de machiaj sunt: rosu si nude, cel din urma fiind un "must" facand buzele sa para mai pline daca il folosim usor deasupra liniei naturale a buzelor. ATENTIE!!! Conturul de buze se estompeaza MEREU, spre buze si nu spre piele! Un alt truc care face ca buzele sa para mai voluminoase este  aplicarea unei pudre sidefate deschise deasupra conturului buzelor si aplicarea unui glos sidefat in centrul buzelor.

Daca aveti buze groase si le doriti mai subtiri, acoperiti conturul natural al buzelor cu corector si apoi trasati cu creionul un nou contur sub linia naturala a buzelor pentru a le micsora.

Conturul de buze ajuta foarte mult la pastrarea indelungata a culorii rujului daca il aplicam si pe buze, estompandu-l.
Cand conturam buzele trebuie sa avem un creion bine ascutit. Ne oprim cu conturarea cand am ajuns aproape de colturile gurii pentru ca nu vom mai obtine un aspect natural.

Ideea este sa nu exageram cu conturarea buzelor si sa urmam o linie naturala, fara varfuri ascutite sau prea rotunjite, trebuie sa para natural...

Stay beautiful!Va pup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu