sâmbătă, 23 octombrie 2010

Despre pregatirea tenului inainte de fondul de ten

ATENTIE! A se citi acest articol daca sunteti adeptele tenului perfect cu aspect natural si nu de "MASCA".
Voi incepe prin a spune ca primii pasi pentru un ten frumos, luminos si fara imperfectiuni sunt: alimentatia sanatoasa si hidratarea.

Alimentatia sanatoasa joaca un rol crucial in sanatatea pielii noastre.Nu voi incepe sa descriu ce sa mancati si ce sa nu pentru ca nu este cazul, INSA, atentie mare la urmatoarele alimente care "incarca tenul": alimente ce contin zahar (inamicul nr. 1 al tenului) si aici includ urmatoarele alimente/bauturi-sucurile carbogazoase, ciocolata (No-No pt tenul gras cu predispozitie spre acnee), cafelele (preferata mea-caffe latte :( ), tortulete si alte alimente ce contin zahar si cacao.

Mancarurile grase si greu digerabile au un rol in "incarcarea" tenului. Ar fi de evitat carnea de porc in exces.

Lactatele in exces, mai ales cele cu multa grasime nu prea fac bine la ten.Cautati ceva cu 2% grasime ;)

Hidratarea tenului nu tine numai de cremele hidratante din comert ci tine in primul rand de bautul apei.Pentru unii e destul de greu sa bea 2 litri de apa zilnic dar daca tinem la ten trebuie sa o facem.Eu pentru hidratarea tenului si a zonei sensibile de sub ochi folosesc uleiul de argan care chiar este o "minune" a naturii si ma fortez sa beau cat de multa apa pot.

Suplimente alimentare (vitamine) care functioneaza impotriva acneei si a comedoaneler: zincul (Zinkit-recomandat de doctorii dermatologi), vitamina E si A (as sugera capsule cu ulei de Borago ca sa fie cat mai natural).

Sa trecem la lucruri mai de interes (desi prima parte ar trebui sa fie cea mai importanta)!

Cand dorim un machiaj perfect nu trebuie sa uitam ca tenul trebuie sa fie curat (altfel riscam sa tinem microbii sub fondul de ten si acestia sa prolifereze ducand la urmari neplacute-cosuri, puncte negre...), pentru tenurile lipsite de luminozitate eu aplic un toner special pentru problema asta (folosesc Decoction Tonique Vegetale de la Vegeticals dar sunt multe altele care functioneaza bine).Apoi aplic o crema hidratanta sau un gel dupa caz.Aici e discutabil, se folosesc texturi lejere pentru tenurile mai grase si texturi mai cremoase pentru cele uscate.Nu uitam crema cu factor de protectie care poate fi data peste crema hidratanta si in unele cazuri si peste fondul de ten(discutabil-depinde ce textura are crema de protectie).

Am putea sa ne oprim aici si sa sarim peste baza de machiaj profesionala si sa aplicam direct fondul de ten insa voi discuta un pic despre baza de machiaj.

Folosim baza de machiaj (si neaparat o lasam sa se usuce inainte sa aplicam fondul de ten) daca dorim sa avem un machiaj impecabil care sa dureze ore in sir fara sa se adune in pliuri sau sa se stearga.Eu una folosesc o baza cu silicon de la Sephora, e cea mai potrivita ca textura si e incercata si para incercata pe multe cliente.Acum exista multe astfel de baze dar sunt mai scumpe si unele nu se gasesc la noi.(Alte exemple de baze de machiaj: de la Lancome, de la Estee Lauder, una super buna de la Smashbox si una bunuta de la Benefit).

Baza de machiaj de la Sephora:
Baza de machiaj Lancome:


Exista multe benficii in utilizarea unei baze de machiaj, printre acestea enumar: prelungirea rezistentei machiajului, reduce roseata si micile inflamatii, reduce luciul tenului in zona T (in cazul in care aveti tenul gras), ideala pt tenurile mature deoarece actioneaza ca un wrinkle filler.

ATENTIE!Nu recomand o baza cu FPS daca intentionati sa faceti poze...Aici ar intra si renuntarea la crema cu FPS in cazul in care faceti fotografii iar petrecerea/evenimentul la care mergeti e noaptea.
Cam asta despre pregatirea terenului pentru ce urmeaza, in partea a doua discutam despre fonduri de ten cu exemple si ustensile de aplicare pentru obtinerea "finish-ului" dorit.



Stay Beautiful!







2 comentarii:

  1. Bine ai venit in lumea blogger-ilor! Iti uram mult succes si la cat mai multe articole interesante!Ai debutat cu un articol foarte util, iti multumim pentru tips...looking forward to the next ones!! Keep up the good work!:*

    RăspundețiȘtergere